Pagina's

maandag 5 januari 2015

Zelf (oven) chips maken.

Al een tijdje wilde ik eens zelf proberen om chips te maken uit de oven. Na een hoop sites afgestruind te hebben, ben ik het een en ander gaan proberen. Na een (zwaar) mislukte eerste poging werden de uitkomsten steeds beter. Het bleef een beetje gegoochel met de minuten en temperatuur, maar uit eindelijk houd ik het volgende recept aan.

Benodigdheden:
  • Iets kruimige aardappelen.
  • Een klein beetje (zonnebloem)olie.
  • Paprikapoeder.
  • Een snufje zout.
  • Bakpapier.
  • Oven.

  • Evt handig: Dunschiller en een keukenrol.

 Bereidingswijze:

Leg de keukenrol klaar. Verwarm de oven voor op +/- 160°C. Schil de aardappelen. Snijd dunne plakjes (dunschiller maakt mooie dunne plakjes). Leg de plakjes naast elkaar op het keukenpapier. Heb je 2 velletjes vol, leg dan nog een laagje keukenpapier erop. Druk deze eventjes aan zodat het vocht wordt opgenomen. Minder vocht betekend knapperige chips. Bestrijk de plakjes lichtjes met de olie (ik gebruik zo'n siliconen borsteltje). Strooi de paprikapoeder en het zout over de plakjes. (Dit is ongeveer een portie voor 1 persoon, Wil je meer chips? Houd hier dan even rekening mee ;)   ).


 

Leg de plakjes op een ovenplaat met bakpapier. Deze kun je redelijk dicht bij elkaar leggen, de chips krimpt nog.


Bak de chips in ongeveer 12 tot 14 minuten. Dit hangt er een beetje vanaf per oven, ik raad daarom aan om vanaf de 10 minuten elke 2 minuten even te kijken hoe de chips er uitziet.


Dit is het resultaat. Een portie heerlijke verse chips.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten